Ασφάλεια Συναλλαγών

Η Τράπεζα Ziraat παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για την πραγματοποίηση των online συναλλαγών των πελατών της, μέσω  προηγμένων πρωτοκόλλων επικοινωνίας και μηχανισμών ταυτοποίησης, που σκοπό έχουν την προστασία της μεταφοράς των ευαίσθητων δεδομένων τους στο διαδίκτυο.

Η ασφάλεια στις online συναλλαγές των πελατών της Τράπεζας Ziraat διασφαλίζεται ως εξής:

Προσωπικοί κωδικοί e-Banking

Συνδέεστε πάντα με τους προσωπικούς σας κωδικούς e-Banking (Username και Password), που γνωρίζετε μόνο εσείς.

Username και Password

H σύνδεση στο e-Banking γίνεται με την εισαγωγή του προσωπικού Username και το Password του πελάτη. Κάθε συνδυασμός Username και password είναι μοναδικός για τον κάθε χρήστη της υπηρεσίας e-Banking.

Υποχρεωτική αλλαγή Password κάθε 6 μήνες

Για την ασφάλεια των χρηστών της υπηρεσία e-Banking, κάθε 6 μήνες το σύστημα σας  υποχρεώνει να αλλάζετε το Password σας.

Εναλλακτικά, κάθε  χρήστης έχει την δυνατότητα να αλλάζει το Password του όσο συχνά επιθυμεί, απευθείας από την εφαρμογή του e-Banking επιλέγοντας:

Προφίλ >  Αλλαγή κωδικού σύνδεσης

Αυτόματη αποσύνδεση

Στο περιβάλλον του e-Banking υπάρχει χρονόμετρο που ενημερώνει τους χρήστες για τον υπολειπόμενο χρόνο που απομένει έως την πραγματοποίηση της αυτόματης αποσύνδεσης. Εάν ο συνδεδεμένος χρήστης παραμείνει  αδρανής για χρονική περίοδο 10 λεπτών χωρίς να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, τότε το σύστημα τον αποσυνδέει αυτόματα.

Για οποιαδήποτε επιπλέον συναλλαγή μετά από αυτό το χρονικό όριο, πρέπει να συνδεθεί ξανά με τους προσωπικούς e-Banking κωδικούς του.

Μπλοκάρισμα κωδικών

Για να προστατεύουμε την πρόσβαση στο e-Banking σας, οι κωδικοί του e-Banking των χρηστών μπλοκάρουν για τους παρακάτω λογούς:

  • Λανθασμένη πληκτρολόγηση. Αν ο κωδικός του χρήστη συμπληρωθεί λανθασμένα 3 συνεχόμενες φορές.
  • Υποκλοπή κωδικού χρήστη.
  • Ο χρήστης ξεχάσει των κωδικό του.

Επαναφορά του κωδικού του ο κάθε χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει απευθείας από το web site της τράπεζας επιλέγοντας:

Internet Banking> Ξεχάσατε/Απενεργοποιήσατε/Σας υπέκλεψαν τον Κωδικό Χρήστη;

Εναλλακτικά, κάθε χρήστης μπορεί να καλέσει για οδηγίες στο 21660024848 η να μεταβεί σε ένα κατάστημά της τράπεζας.


Προστασία δεδομένων

Ασφαλείς σελίδες https

Όλες οι σελίδες του Internet Banking της τράπεζας φιλοξενούνται σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Κάθε χρήστης μπορεί να διασφαλίσει ότι πλοηγείτε  σε ασφαλή σελίδα, καθώς η διεύθυνση της κάθε σελίδας μετατρέπεται σε https://. Παράλληλα, εμφανίζεται και το χαρακτηριστικό εικονίδιο με το λουκέτο στην αρχή της διεύθυνσης.

Κρυπτογράφηση

Προστατεύουμε τα δεδομένα σας με το πρωτόκολλο TLS (Transport Layer Security) με κρυπτογράφηση 256bit.

Κρυπτογράφηση 256bit σημαίνει ότι υπάρχουν 2^256 πιθανοί συνδυασμοί για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων από τον browser στον server της Τράπεζας Ziraat, γεγονός που εξασφαλίζει επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και προστασίας από κακόβουλες ενέργειες.

Firewall

Προστατεύουμε την πρόσβαση στα συστήματα της Τράπεζας Ziraat με τεχνολογία Firewall. Το Firewall επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών και τον αποκλεισμό άλλων. Επιπλέον, απαγορεύει σε μη αναγνωρισμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της Τράπεζας Ziraat.


Πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας

H Τράπεζα Ziraat προσφέρει πρόσθετους τρόπους για την διασφάλιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πελατών της στην υπηρεσία Internet Banking.

Κωδικός μιας Χρήσης (OTP)

Κάθε χρήστης της υπηρεσίας Internet Banking για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή, συμπληρώνει Κωδικό μιας Χρήσης ως ένα επιπλέον επίπεδο Ασφαλείας. Τον Κωδικό μιας Χρήσης τον  λαμβάνει με SMS στο κινητό που είχε δηλώσει κατά την εγγραφή του στην υπηρεσία Internet Banking.

Ο Κωδικός μιας Χρήσης έχει σύντομη διάρκεια ισχύος μόλις μερικών λεπτών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία και μόνο συναλλαγή.

Στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί την διενέργεια επιπλέον συναλλαγής, τότε θα πρέπει να ζητήσει νέο Κωδικό μιας Χρήσης.

Η Ενεργοποίηση της υπηρεσία Κωδικών μιας Χρήσης (OTP) πραγματοποιείται κατά την εγγραφή του στην υπηρεσία Internet Banking.